A PSD augusztus 3-i kongresszusán választják meg a párt államfőjelöltjét

A Szociáldemokrata Párt (PSD) augusztus 3-i kongresszusán választják ki a párt államfőjelöltjét – jelentette be a Romania TV hétfő esti műsorában Mihai Fifor, a PSD főtitkára.

A főtitkár megkerülte a választ arra a kérdésre, hogy Eugen Teodorovici jelenlegi pénzügyminisztert indítják-e az elnöki választásokon, és hangsúlyozta: a jelöltet a kongresszus nevesíti.

A PSD elnöke, Viorica Dăncilă kormányfő azt nyilatkozta pénteken Brăilán, hogy az elnökjelöltek listáján számos név szerepel, köztük Călin Popescu-Tăriceanu, a koalíciós partnernek számító Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) elnöke, de egy független jelölt is.

Dăncilă szerint ezekről a személyekről a párttagság körében végeznek közvéleménykutatást, de az induló jelöltről a kongresszuson döntenek.

Közben az Adevărul arról ír, hogy Viorica Dăncilă Teodorovici-ot látná szívesen elnökjelöltként, és ha lehet, kerülné egy az ALDE-val közös jelölt indítását. Az elemző cikkíró szerint a miniszterelnök a PSD megerősítését és saját arculatának képviseletét látná egy saját jelöltben. Szóba került még Gabriela Fire bukaresti főpolgármester neve is elnökjelöltként, de párton belüli források szerint Teodorovici a minisztrelenök bizalmi embere.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?