Kelemen: nem rendeltem írást a Transindextől

Kelemen Hunor csütörtökön az RMDSZ nevében is határozottan visszautasította az Erdélyi Magyar Néppárnak azt az állásfoglalását, miszerint a Transindex hírportálon megjelent tényfeltáró riport politikai megrendelésre készült volna.

A szövetségi elnök a Transindexnek azzal az írásával kapcsolatban foglalt állást, amely az Erdélyi Magyar Néppárthoz (EMNP) köthető civil szervezetek magyarországi támogatásával foglalkozik. A cikket az EMNP politikai támadásnak minősítette, és közleményében kijelentette: "a Transindexen közölt írás politikai megrendelésre készült: a portál tulajdonosa, Kelemen Hunor”.Válaszában Kelemen hangsúlyozza: megjelent írás nem az ő személyes kérésére készült. Emlékeztet arra, hogy amint a honlapon is olvasható, a tényfeltáró riportot a Freedom House Romania Alapítvány által szervezett "Grants for Investigative Journalism" program keretein belül írta a szerző, az amerikai külügyminisztérium (U.S. Department of State) és Franciaország bukaresti nagykövetségének anyagi támogatásával.

Az EMNP csütörtökön azt is közölte, hogy politikusai jelenleg a szombati küldöttgyűlés sikeres lebonyolítására összpontosítanak, csak a kongresszus után kívánnak "az RMDSZ irányából érkező támadással" foglalkozni. A közleményhez azt a levelet is csatolták, amellyel Toró T. Tibor, az EMNP elnöke a tényfeltáró írás szerzőjének az interjúkérésére válaszolt. Toró azt javasolta, hogy Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel közösen válaszoljanak a pártfinanszírozásra vonatkozó újságírói kérdésekre.

„Bízom abban, hogy az elkövetkezőkben Toró T. Tibor elnök úr anélkül is tud interjút adni, hogy fognám a kezét” – reagált az EMNP elnökének javaslatára Kelemen Hunor.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?