A DNA kéri Florian Bodog volt egészségügyi miniszter mentelmi jogának megvonását

Florian Bodog volt egészségügyi miniszter mentelmi jogának megszüntetését kéri az Országos Korrupcióellenes Ügyészség.

A DNA azzal a kéréssel fordult az ügyvivő legfőbb ügyészhez, hogy az kérje a szenátustól Florian Bodog mentelmi jogának megvonását, ugyanis a volt egészségügyi minisztert korrupcióval gyanúsítják egy tanácsosa alkalmazásával kapcsolatban.Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség csütörtökön közölte: ügyészei korrupciós ügyet gyanítanak azzal kapcsolatban, ahogyan a volt miniszter mandátuma idején közbenjárt, hogy személyi tanácsosa 12 hónapon keresztül felvehesse fizetését, noha nem jelent meg a munkahelyén, és nem látta el a munkaszerződésében leszögezett feladatokat. 

A gyanú szerint az akkor miniszteri tisztséget betöltő Bodog 2017 februárja és 2018 januárja között tisztában volt azzal, hogy tanácsosa nem jelenik meg a munkahelyen és nem látja el feladatait, mégsem lépett fel ez ellen, sőt, munkatársnője jelenlétét igazolandó aláírta a kollektív jelenléti íveket.

A tanácsosnő így 77 985 lejt kapott fizetésként, megkárosítva ezzel a minisztériumot. 

A jelenleg szenátori tisztségben levő Florian Bodog ellen a törvény értelmében akkor kezdődhet meg a bűnvádi eljárás hivatali visszaélés és közokirat-hamisítás miatt, ha a szenátus megvonja tőle mentelmi jogát. A mentelmi jog megvonását a DNA kérésére a legfőbb ügyészség vezetője kell hogy kérelmezze a felsőháztól. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?