A parlamenti szakbizottság jóváhagyta Mugur Isărescu újabb mandátumát a jegybank élén

Ellenszavazat nélkül hagyta jóvá keddi együttes ülésén a képviselőház és a szenátus költségvetési bizottsága Mugur Isărescu jegybanki kormányzó újabb mandátummal való megbízását.

A Román Nemzeti Bank igazgatótanácsának összetételét is jóváhagyták. A testület tagjai: Florin Georgescu, Leonardo Badea, Eugen Nicolăescu, Bálint Csaba, Gheorghe Gherghina, Cristian Popa, Dan Radu Ruşanu és Virgiliu Jorj Stoenescu.

A jegybank igazgatótanácsába összesen 13 személy jelöltette magát: Mugur Isărescu, Florin Georgescu, Leonardo Badea, Ionuţ Dumitru, Eugen Nicolăescu, Bálint Csaba, Marin Dinu, Gheorghe Gherghina, Ion Horia Neamţu, Cristian Popa, Dan Radu Ruşanu, Aura Gabriela Socol és Virgiliu Jorj Stoenescu.

Ionuţ Dumitru és Ion Horia Neamţu esetében a szakbizottságokat alkotó parlamenti képviselők zöme tartózkodott. Aura Gabriela Socol és Marin Dinu nem jelent meg a meghallgatáson. Mugur Isărescu pályázott a BNR kormányzói tisztségére, Florin Georgescu az igazgatótanács-alelnöki és első kormányzóhelyettesi pozícióra, Leonardo Badea, Ionuţ Dumitru és Eugen Nicolăescu pedig a kormányzóhelyettesi székre.

A jegybank vezetője az intézmény következő időszakra szóló programját is ismertette. A parlament két háza szerdán ül össze, hogy kinevezze a BNR igazgatótanácsát, a Költségvetési Tanács tagjait, illetve az Országos Audiovizuális Tanács elnökét.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?