FRISSÍTVE – A Taromnál vizsgálódik a szervezett bűnözés elleni ügyészség

FRISSÍTVE: A Tarom légitársaságnál vizsgálódik a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) – tudta meg az Agerpres.

Az ügyben sikkasztás és bűnszövetkezet létesítésének gyanújával nyomoznak. Értesülések szerint az ügyészek a repülőgépek karbantartásáért felelős műszaki igazgatóságnál vizsgálódnak, több dokumentumot foglaltak le. Az ügyben egy szakszervezeti vezető és több szerelő érintett.

A DIICOT közleménye értelmében 25 házkutatást tartottak kedd reggel bukaresti, valamint Ilfov, Prahova, Dâmboviţa és Brassó megyei helyszíneken. A légitársaság székhelyéről dokumentumokat vittek el, és egy szakszervezet munkapontján is vizsgálódtak.

Az ügyben sikkasztás és korrupciós tettek miatt indult in rem (azaz a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló) eljárás – áll még a DIICOT közleményében.

Idén januárban Viorica Dăncilă miniszterelnök utasítására a vállaltanál vizsgálatot tartott a kormányfő ellenőrző csoportja, az után kutakodva, hogy 2018-ban milyen körülmények között adott el a cég két A310 Airbus típusú gépet.

A Tarom a Közlekedési Minisztérium felügyelete alatt működik, és 2010. június 25. óta tagja a SkyTeam Szövetségnek. A vállalatnak az egyik legfiatalabb európai flottája van, amely 23 repülőgépből áll, és 1993 óta tagja a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetségnek (IATA).

A társaság élére június 20-án új vezérigazgatót neveztek ki Daniela Mădălina Mezei személyében.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?