Johannis megkapta a Romániai Német Demokrata Fórum legmagasabb kitüntetését


-A A+

Legmagasabb kitüntetését, Becsület Érdemérmet adományozott szombaton a Romániai Német Demokrata Fórum (RNDF) Klaus Johannisnak. Beszédében az államfő az egykor általa elnökölt alakulatot és a romániai német közösséget méltatta.

Az államfő rámutatott, az RNDF és a Romániában élő német közösség összekötő híd Románia és olyan országok között, mint Németország vagy Ausztria, ugyanakkor összeköti egymással az ország területén élő különféle közösségeket, hozzájárul az ezek közötti egyetértéshez.Az államfő hangsúlyozta, az RNDF-ben kezdte politikai pályafutását, és sokat köszönhet az alakulatnak. „Be kell vallanom, hogy minden, amit a politikában tettem, amiben hiszek, nagyrészt a Német Demokrata Fórum keretében, annak érdekében kifejtett munkámból eredeztethető és természetesen az iskolaévekből” - mondta. 

Hozzátette, a némethez hasonló kisszámú kisebbségből származó politikus is érhet el jó eredményeket, ha komolyságról tesz tanúbizonyságot, ha a közösség és nem pártja érdekében dolgozik, és betartja az ígéreteit.

A Romániai Német Demokrata Fórum színeiben megválasztott Ovidiu Ganţ parlamenti képviselő által felolvasott laudáció felidézte, hogy Klaus Johannis 1990-ben lett az RNDF tagja, „és ez megváltoztatta az életét”. 2000-ben Nagyszeben polgármestere lett, majd még két alkalommal újraválasztották. Mandátuma idején, 2007-ben a város elnyerte az Európa kulturális fővárosa címet. 2013-ban Iohannis a Nemzeti Liberális Párt tagja és alelnöke, 2014-ben pedig elnöke lett, és ugyanabban az évben államfővé választották.

A szombati eseményen jelen volt a PNL elnöke, Ludovic Orban, valamint a liberális alakulat első alelnöke és Szeben megyei szervezetének elnöke, Raluca Turcan is.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X