Három jelölt küzd a MIÉRT elnöki tisztségéért

Három jelölt verseng az elnöki székért a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) országos tisztújító küldöttgyűlésén, amelyet április 19-21. között tartanak Déván: Grüman Róbert (Sepsiszentgyörgy), Jakab Adorján (Kolozsvár) és Szabó József (Nagyvárad).

Kampánykörútjának utolsó állomásán, Kolozsváron tartott szerdán sajtótájékoztatót Grüman Róbert, a MIÉRT háromszéki elnökjelöltje. A fiatal politikus a Kisebbségkutató Intézet felmérését mutatta be, amelyikből kiderült, a román népesség fogyása a magyar közösségre is hatással van, a háromszéki jelölt programjában ennek fényében elsősorban a fiatalok elvándorlásának problémáira ad választ.

Elmondta, kampánykaravánja során több mint ötezer kilométert tett meg, így kiderült, csatlakozási pont Erdély-szerte megfogalmazódhatott közzétett programpontjai és az adott ifjúsági szervezetek között.

Grüman Róbert elmondta, számára fontos, hogy az ifjúsági szervezetek kihasználják azokat az Európai Uniós támogatásokat, amelyekkel az erdélyi magyar fiatalságban megerősödik az európai szellemiség, ugyanakkor hangsúlyt fektetne arra, hogy a vidéki ifjúsági szervezeteket is bekapcsolják a vidéki életbe, az otthonmaradást támogatva ezzel.

A Magyar Ifjúsági Értekezlet több mint négyszáz fiatalt juttatott be az önkormányzatokba az RMDSZ listáin, a program az ő megsegítésüket is felvállalja, ahogy egy erdélyi ifjúsági irodahálózat fenntartásáról is gondolkodna, szintén a fiatalok itthonmaradását elősegítve ezzel. Grüman fontosnak tartja azt is, hogy a MIÉRT jó kapcsolatot tartson fenn a román ifjúsági szervezetekkel, hiszen tagjaik közül kerülnek ki a jövő elöljárói.

 

 

Kimaradt?