Hivatalosan is lemondott aradi polgármesteri tisztségéről Gheorghe Falcă

A május 26-ai választásokon nyert európai parlamenti képviselői mandátumot választva lemondott aradi polgármesteri tisztségéről Gheorghe Falcă – jelentette be a városvezető pénteki sajtótájékoztatóján.

A Maros-parti város önkormányzatának élén a negyedik mandátumát töltő Falcă a Nemzeti Liberális Párt (PNL) listáján jutott be az EP-be.

Az elöljáró június 10-én, a párt városi szervezetének Maros-parton tartott szabadtéri gyűlésén jelentette be, hogy távozni fog a városházáról, de lemondása csak most lett hivatalos (sajtóértesülések szerint csütörtökön iktatta lemondó levelét).

Utódjául a szintén PNL-s alpolgármestert, Călin Bibarțot jelölte ki, akit várhatóan a jövő héten nevez ki a liberális többségű képviselőtestület megbízott polgármesterré (kevesebb mint egy évvel a jövő évi helyhatósági választások előtt már nem írnak ki időközi polgármester-választást). Falcă az eddigi három évben is már a kiszemelt utódját „tolta előre”, rábízta az közszereplések egy részét, sőt a polgármester idény egyetlen képviselőtestületi ülésen sem jelent meg.

A jövő évi választásokon azonban nem Bibarț lesz a PNL polgármesterjelöltje, hanem Sergiu Bîlcea, a megyei tanács jelenlegi alelnöke.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?