Marcel Ciolacu képviselőházi elnök szerint szükség lenne kormányátalakításra

Marcel Ciolacu képviselőházi elnök szerint szükség lenne kormányátalakításra. A felsőház szociáldemokrata elnökét a bizalmatlansági indítvány bukása után arról kérdezték, hogy szerinte szükség van-e kormányátalakításra.

„Kíváncsiak a személyes véleményemre? Mert a kormányátalakítást mégiscsak a miniszterelnök-asszony fogja véghezvinni. Én úgy gondolom, hogy igen. Sőt, az a véleményem, hogy szükséges a felelősségvállallás, de ne kérjék, hogy neveket mondjak"  válaszolta Ciolacu. Hozzátette, ezt a kérdést párt országos végrehajtó bizottságában is fel fogja vetni.

Rámutatott, ő is kapott a buzăui polgároktól egy sárga lapot, és tudomásul vette, „de a piros lap teljesen kivonta volna őket a politikából". „Itt az ideje, hogy megváltozzunk és figyelembe vegyük a sárga lapot"  tette még hozzá Ciolacu.

A képviselőház elnöke úgy vélte ugyanakkor, hogy a bizalmatlansági indítványról való szavazás eredménye szoros volt, és a Viorica Dăncilă által vezetett kabinetnek nagyobb átláthatóságot, hitelességet és szakmaiságot kell biztosítania. Elismételte ugyanakkor, hogy a PSD kongresszusán semmilyen tisztséget sem fog megpályázni.

Elbukott kedden a parlamentben A Dăncilă-kabinetet le kell váltani! Sürgősségi kormányrendeletek nélkül, belépési jelszavak nélkül, választási sorok nélkül című bizalmatlansági indítvány. A dokumentumot 200 törvényhozó támogatta szavazatával, heten ellene voksoltak, hárman tartózkodtak. A bizalmatlansági indítvány elfogadásához 233 támogató szavazatra lett volna szükség.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?