Újabb RMDSZ-es városi tanácsos mondott le Marosvásárhelyen

Lemondott kedden marosvásárhelyi önkormányzati képviselői tisztségéről Bakó Szabolcs – számolt be az Erdélyi Magyar Televízió híradója. Az RMDSZ városi tanácsosa lényegében csatlakozik ahhoz a lemondási hullámhoz, amelyet múlt héten Furó Judit helyi tanácsos kezdett el a marosvásárhelyi RMDSZ-ben.

Lassan nem telik el úgy nap a marosvásárhelyi RMDSZ életében, hogy ne mondjon le valaki tisztségéről. A lavinát Furó Judit indította el, aki azért mondott le városi tanácsosi tisztségéről, mert megelégelte, hogy pillanatnyi politikai alkuk mentén születnek a döntések az önkormányzati testületben. Meglátása szerint a városi szervezet túlságosan kiszolgálja a jelenlegi városvezetés érdekeit.

A lemondások sorát Soós Zoltán körzeti elnök, a szövetség által 2016-ban támogatott független polgármesterjelölt folytatta, aki lényegében ugyanazon okok miatt köszönt le.

Kedden Bakó Szabolcs RMDSZ-es marosvásárhelyi tanácsos is bejelentette, hogy azonnali hatállyal lemond tisztségéről. Döntését Facebook-bejegyzésben indokolta meg.

 

Ebben azt írta: „A szomorú valóság az, hogy ameddig az általam is képviselt iskolák rengeteg adminisztratív és infrastrukturális problémával küszködnek, addig mi inkább koncerteket szervezünk; addig, amíg a fiatalok azért vándorolnak el, mert nem fejlődik a város, a járdák piskótázásán kívül más beruházást nem eszközöl az önkormányzat. Ezeket a problémákat a városi RMDSZ frakciójának ülésein több ízben is szóvá tettem, de sajnálattal tapasztalom, hogy a többszöri figyelemfelhívás ellenére sem történik semmi az ügyek rendezésének érdekében.”

Bakó Szabolcs ugyanakkor azt is sérelmezi, hogy újabban azzal támadják, hogy a város költségvetése miatta néz úgy ki, ahogy. Hozzátette: az ő javaslatára 0-ról 100 000 lejre nőtt a Forgatagnak előirányozott összeg, de ezen kívül sok más rendezvényre javasolt támogatást. „Ezennel betelt a pohár – a mai nap, városi tanácsosi tisztségemről azonnali hatállyal lemondok!” – írta a leköszönő marosvásárhelyi önkormányzati képviselő.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?