Egy hírhedt ezredes koordinálta a csendőröket az úzvölgyi incidensek közben

A tavalyi augusztus 10-i bukaresti tüntetés brutális elfojtásában szerepet játszó volt országos csendőrparancsnok, Sebastian Cucoș ezredes koordinálta a csendőröket csütörtökön az úzvölgyi temetőnél történt incidensek közben.

Ezt az információt pénteken a csendőrség is megerősítette a bukaresti sajtónak. Sebastian Cucoș jelenleg az országos parancsnok helyettese. A csendőrség közölte: a „feszült úzvölgyi helyzet elfajulásának elkerülése érdekében” teljesített szolgálatot az ezredes a katonatemetőnél.

A Székely TV helyszíni felvételeiből kiderül: az ezredes az Úz-völgyébe érkező román tömeg élén volt csütörtök délután (a videón 2.40-től megtekinthető). De kiderül az is (8.40-től megtekinthető), hogy személyesen vett részt  az élőláncot alkotó magyarok eltávolításában, amikor a temetőbe korábban behatoló huligánok szétverték a kaput.

 

Sebastian Cucoș ellen bűnvádi eljárás indított az ügyészség a román diaszpóra 2018. augusztus 10-i demonstrációján történtek miatt. Akkor több tucat tüntető megsérült a csendőrség brutális beavatkozása nyomán.

Kapcsolódók

Kimaradt?