FRISSÍTVE – Lemondott a PSD ideiglenes ügyvezető elnöke

FRISSÍTVE: Lemondott Paul Stănescu szenátor a kormány fő erejét jelentő Szociáldemokrata Párt (PSD) ideiglenes ügyvezető elnöki tisztségéről – közölték a párt végrehajtó bizottságának ülésén résztvevő források.

Paul Stănescut a PSD végrehajtó bizottsága a május 28-ai ülésen bízta meg ideiglenesen az ügyvezető elnöki feladatok ellátásával, miután Liviu Dragnea pártelnökök három és féléves letöltendő börtönbüntetésre ítélték, és pozícióját az addigi ügyvezető elnök, Viorica Dăncilă kormányfő foglalta el.

Dăncilă szerint Stănescu magánokok miatt mondott le. „Sajnálom, én próbáltam meggyőzni, hogy ne mondjon le. Személyes okokra hivatkozott, de azt mondta, hogy a PSD-ben fog tovább tevékenykedni" – fogalmazott a kormányfő a PSD országos végrehajtó bizottságának ülését követően.

Az ügyvivő elnök hozzátette, mind Paul Stănescut, mind Gabriela Firea bukaresti főpolgármestert értékes embernek tartja. „Nekünk csapatot kell alkotnunk, és közösen kell készülnünk a következő választásokra" – nyomatékosította.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?