Rendőrgyilkosság: vizsgálják a bevetés szabályosságát

Az Országos Rendőr-főkapitányság (IGPR) vizsgálja annak a Temes megyei rendőrségi akciónak a körülményeit, melynek során lelőttek egy rendőrt, és amennyiben szabálytalanság vagy mulasztás történt a bevetés során, a legszigorúbb szankciókat fogják kiróni – jelentette ki Carmen Dan belügyminiszter hétfőn.

„Jelenleg a gyilkos elfogása jelenti a prioritást. Biztosítom azonban önöket afelől, hogy a rendőrség aprólékosan megvizsgálja az akció megszervezésének körülményeit, és ha mulasztás történt, vagy nem az előírásoknak megfelelően szervezték meg a bevetést, a legszigorúbb intézkedéseket hozzuk meg” – mondta Carmen Dan a tárcánál tartott sajtótájékoztatón.

A tárcavezető hozzátette, nem próbál menekülni a felelősség elől, de úgy véli, „senki nem hiszi azt, hogy a miniszter diktál a bevetésre induló rendőrnek".

Carmen Dan ugyanakkor hangsúlyozta, a tárca átvételekor tett ígéretéhez híven az elmúlt két évben folyamatosan bővítették a rendőrség felszereltségét, a területi szervektől érkezett igénylések alapján.

Mint megírtuk, vasárnap délután a Temes megyei Őszény településen lelőttek egy 43 éves rendőrt, miközben társaival egy országos körözés alatt álló rablót üldözött. A fegyveres tettes elmenekült, a rendőrség nagy erőkkel keresi.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?