A PSD több helyi vezetője Liviu Dragnea lemondását követeli

„Ha politikai értelemben is férfi és szereti a PSD-t, Liviu Dragneának le kell mondania elnöki tisztségéről”, jelentette ki Marian Oprişan alelnök, a Szociáldemokrata Párt Vrancea megyei szervezetének vezetője. Hasonlóan nyilatkozott a PSD több más helyi politikusa is annak kapcsán, hogy a párt elvesztette az EP-választásokat, és két év alatt 20 százalékkal csökkent a támogatottsága.

Marian Oprişan keményen bírálta Dragneát. „Azt mondta, még gondolkodik a lemondásán, ez az ő stílusa, nem csodálkozom. Amikor a párt urának hiszed magad, így jársz el. Folyamatosan a párt urának hitte magát, de mi ezt csak nagyon későn vettük észre” - fejtette ki a megyei vezető vasárnap este a PSD székhelyéről távoztában az újságíróknak, akik megkérdezték tőle, hogy kérte-e személyesen Liviu Dragneától a lemondást.

Arra a kérdésre, hogy ki áll még mellette, Oprişan így válaszolt: „nem kell senkinek sem mellettem állnia ehhez, én elmondtam a véleményemet. Valószínűleg szerdára össze kell hívnunk a végrehajtó bizottságot és nagyon komolyan meg kell vitatnunk az EP-választások eredményeit”.

A PSD több százezer tagja erején felül dolgozott ebben a kampányban, Liviu Dragnea pedig saját problémáinak megoldására és személyes érdekeinek rendelte alá a pártot, ő tehát csak azt szeretné, amit a párt tagjai közösen döntenek - fejtette ki Oprişan arra a felvetésre, hogy esetleg ő venné át a PSD vezetését. A párt mindenképpen fog kongresszust tartani, mert el kell döntenie, ki lesz az államelnökjelöltje – tette hozzá.

"Az abszúlot rosszat jelenti a PSD élén"

„Ha Dragnea lemond, és le kell mondania, mert ő jelenti az abszolút rosszat a PSD élén, a párt többségi szavazattal dönt” - válaszolta Oprişan arra a kérdésre, hogy a kongesszuson elnökválasztásra is sor kerülhet-e. Nyomatékosította még, hogy ő több alkalommal felhívta a figyelmet az ügyvezető elnökségben a Dragnea által a párt vezetésében elkövetett hibákra.

A Dragnea vasárnap esti, államelnökjelöltre vonatkozó bejelentése kapcsán pedig kijelentette: „Úgy gondolom, hogy a PSD elnöke, aki egyelőre még Dragnea, nem járt el elegánsan, amikor megpróbált árnyékot vetni Gabriela Fireára, aki nem érdemli meg ezt. Aljas fondorlatosság volt. Amit azonban Liviu Dragnea mond, miután a PSD 25 százalékon on áll, már senkit nem érdekel. (...) A luxusért és ostobaságért meg kell fizetni, Dragnea már történelem Romániában”.

Liviu Dragnea PSD-elnök vasárnap este kijelentette, a kormánykoalíciónak a közeljövőben meg kell vizsgálnia, hogy Gabriela Firea bukaresti PSD-s főpolgármester és Călin Popescu-Tăriceanu, a kisebbik koalíciós párt elnöke közül kit indít jelöltként az államelnök-választáson.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?