Liviu Dragnea elárulta, ki lehet az koalíció államfőjelöltje

A kormánykoalíciónak a közeljövőben meg kell vizsgálnia, hogy Gabriela Firea és Călin Popescu-Tăriceanu közül kit indít jelöltként az államelnök-választáson, jelentette ki vasárnap este Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

„Valószínűleg egyeseknek csalódást okozok, másoknak nem azzal a bejelentéssel kapcsolatban, amit ma estére beharangoztam. Én soha nem mondtam azt, hogy jelöltetni akarom magam az államelnöki tisztségre, bár sokan kérték ezt tőlem (...) az utóbbi két hónapban. (...) Úgy gondolom, hogy a PSD-nek nagyon rövid időn belül ki kell jelölnie egy potenciális jelöltet, mert az ALDE Tăriceanut támogatja, és elemezni kell a koalícióban, hogy a PSD és az ALDE jelöltje közül kinek van nagyobb esélye, hogy megszabadítsa Romániát attól az embertől, aki most a Cotroceni-ben ül” – jelentette ki.

Közölte, erről nem személyesen dönt, hanem a PSD vezetősége határoz. „Úgy vélem, Gabriela Firea és Călin Popescu-Tăriceanu között kell választani. Nem tudom azonban, ha Gabriela Firea vállalná-e még azok után, amiken keresztül ment” - szögezte le Liviu Dragnea vasárnap este, a PSD székházában.

Tăriceanu: majd megbeszéljük

Călin Popescu-Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke a téma kapcsán kijelentette, időre és elemzésre van szükség, hogy a PSD-ALDE közös jelöltjéről dönteni tudjanak.

„Nem akarom megváltoztatni korábbi álláspontomat ebben a kérdésben. Korábban úgy döntöttünk, hogy a mai választások után elemezni fogjuk a helyzetet, hogy lássuk, melyik a legjobb megoldás. Most, hogy lejárt a választás, időre van szükségünk, hogy átgondoljuk és elemezzük a dolgot, és fontos, hogy ne döntsünk elhamarkodottan” - mondta Tăriceanu az ALDE székházában.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?