Előrehozott választásokat követel az USR

A külföldi szavazókörzeteknél kialakult helyzet miatt a Dancilă-kabinetnek le kell mondani – jelentette ki vasárnap este Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke.

„Ami a diaszpórában történt, azt mutatja, hogy ennek a kormánynak mennie kell. Kérjük hivatalosan, formálisan és explicit módon a Dancilă-kabinet lemondását, amiért a 2014-es tapasztalat ellenére ismét ilyen szörnyű helyzetbe hozták a határon túl élő román állampolgároat. Ez elfogadhatatlan. Ha ígéreteket akarunk tenni a győzelmi percekben, akkor az USR–PLUS Szövetség azt ígéri, hogy a külföldi románokat soha sem fogják gázzal lefújni, soha nem fogják őket semmibe venni, és ennek érdekében az elektronikus szavazás és a levélszavazás bevezetése – amelyre vonatkozóan az USR már benyújtott egy törvénytervezetet a parlamentbe – az USR-PLUS Szövetség prioritásai közé tartozik majd, amikor kormányra kerülünk” – mondta Dan Barna.

Az USR elnöke szerint a parlament elveszítette legitimitását, és a helyes módszer az előrehozott választások kiírása lenne.

„A mai voks azt mutatja, hogy Románia és a románok új, tisztességes és kompetens politikai osztályt akarnak. Nem fér kétség hozzá, hogy ennek a kormánynak mennie kell” – hangsúlyozta Barna, aki szerint ez két módon valósulhat meg: vagy lemond a kabinet, vagy bizalmatlansági indítvánnyal leváltják.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?