Cseke Attila: sorsdöntő szavazás a mai

Nagyváradon voksolt Cseke Attila szenátor, a Bihar megyei RMDSZ elnöke, aki a szavazás után a mai választás jelentőségéről beszélt, és voksolásra buzdított mindenkit.

Mint mondta, május 26-a egy fontos nap az erdélyi magyar közösség életében, hiszen az erdélyi magyar közösség és a Kárpát-medencei magyarok erős brüsszeli képviseletét kell megerősíteni a következő öt évre. Fontos, hogy legyen aki hallatja a hangját, és az, hogy ne csak a többségi nemzet jelenléte legyen biztos, hanem az, hogy a magyarok érdekeinek is képviselje valaki.

„Minden magyar embert arra biztatok, hogy menjen el szavazni, hiszen nagyon fontos, hogy a közösségünk jelenlétét az Európai Parlamentben megerősítsük. Ma arra is szavazunk, hogy mi magyarok képviselve leszünk-e, hiszen a román nacionalisták biztosan képviselve lesznek, az ő hangjuk hallatszani fog, a kérdés az, hogy a mi hangunk hallatszani fog-e. Mindenkit arra biztatok, hogy ma menjen el szavazni, hiszen ez egy sorsdöntő szavazás is, nemcsak a romániai magyarok, hanem a Kárpát-medencei magyar képviselet számára is” – zárta nyilatkozatát Cseke Attila.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?