A PNL feljelentést tesz a külföldi szavazás hiányosságaiért

​A Nemzeti Liberális Párt (PNL) bűnvádi feljelentést tesz Teodor Meleşcanu külügyminiszter és mindazok ellen, akik az európai parlamenti választás külföldi szavazásainak megszervezéséért felelnek – jelentette be vasárnap Ludovic Orban pártelnök.

„Felháborító, égbekiáltó, ahogyan megalázzák külföldön élő testvéreinket. Megdöbbentő, hogy a 2014-ben történtek után a kormány és a külügy előre megfontolt szándékkal ismét megpróbálja megakadályozni, hogy a külföldön élő románok gyakorolhassák szavazati jogukat. Mindenki tudta, hogy jelentős a szavazási szándék minden olyan országban, ahol románok dolgoznak, ahol román közösségek vannak. A külügyminisztérium gyakorlatilag elutasította a szavazóhelyiségek számának növelésére irányuló kérelmet. Még ha kevéssel nőtt is a szavazókörzetek száma, semmilyen intézkedés nem történt annak érdekében, hogy zökkenőmentessé tegyék a szavazási eljárást” – mondta Orban.

Az ellenzéki párt elnöke hozzátette, hogy az alakulat jogászai még hétfőn bűnvádi feljelentést tesznek az ügyben az illetékes szerveknél.

A PNL Facebook-oldalán számtalan fotó látható Nyugat-Európa városaiból, amelyeken a román külképviseletek előtt várakozó szavazópolgárok láthatók, akiknek hozzsú sorokat kell kiállniuk, hogy élhessenek szavazati jogukkal.

 

Közzétette: Roxana Roxanne Girdan – 2019. május 26., vasárnap

 

A fenti videón a spanyolországi Castellonban várakozó elégedetlen romániaik láthatók és hallhatók, akik megelégelve a várakozást, többek között „tolvajok, tolvajok!” kiáltással fejezik ki nem tetszésüket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?