Antal Árpád: este mi ünnepeljünk, ne azok akik a vesztünket akarják

A reggeli alacsony szavazókedvet követően Háromszéken emelkedni kezdett az Európa Parlamenti választásokon való részvételi arány, de még mindig alacsonyabb mint az országos átlag.

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere feleségével közösen érkezett a szavazóhelyiségbe, majd a voksa leadását követően rámutatott: 1993-ban lett 18 éves és 1996-ban szavazott először, azóta minden választáson reszt vett, mert ez olyan szerzett jog amivel elni kell.

„Én azért szavazok mert büszke európainak érzem magam és sokkal több Európát szeretnék hozni Romániába. Én a régiók Európájában, Székelyföld Európájában, Erdély Európájában, a Kárpát- medence Európájában hiszek. Arra kérek mindenkit éljen szavazati jogával és vegyen részt a mai választásokon, hogy este mi ünnepeljünk, ne pedig azok akik a román nemzetállamot építve bennünket el akarnak nyomni ”, nyilatkozta Antal Árpád.

Az országos átlagnál alacsonyabb  háromszéki szavazókedvre vonatkozó kérdésre Antal Árpád kifejtette: az erdélyi megyékben általában kicsit később indul el az élet mind a Kárpátokon túl, de bízik benne, hogy estére sikerül beérni és akár meghaladni a Kárpátokon túli részvételt. „Azt szokták mondani, hogy a végén van a vége, ezért bízok benne este mi fogunk ünnepelni nem pedig azok akik a vesztünket kívánják”, mondta Antal Árpád.

Háromszéken 184.315 szavazópolgárt várnak urnákhoz, számukra 214 szavazókörzet működik este 9 óráig. Kovászna megyéből tudósításunk időpontjáig nem jeleztek semmilyen rendellenességet a választások lebonyolítását illetően.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?