Tizenkétezer megtett kilométer után Marosvásárhelyen zárta kampányát Vincze Loránt

A marosvásárhelyi Kultúrpalotában, a megye RMDSZ-es polgármestereinek megbeszélésén zárta kampánykörútját Vincze Loránt, az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltje, a FUEN elnöke. 

A Péter Ferenc megyei elnök és Kovács Mihály Levente megyei ügyvezető elnök jelenlétében tartott találkozón beszámolt róla: a jelöltek rangsorolását követően 60 napig kampányolt, ez alatt csapatával 11 600 kilométert tett meg gépkocsival. 126 településen jártak, sok helyen többször is, 214 eseményen vett részt, ugyanennyi beszédet tartott, közben pedig 150 interjút adott. 47 közlemény és 240 Facebook-bejegyzés készült, bejegyzéseit 1,8 milliószor látták. 

„Az üzenetek átadásán túl ez a kampány a feltöltődést jelentette számomra. Én azt az elvet követtem, hogy politikusnak nemcsak szónokolnia kell, hanem hallgatnia is tudni kell, és főleg meghallgatni az embereket. Sokat tanultam, sok új témát és feladatot kaptam, és olyan ígéreteket tettem, amelyek munkával, sok utazással teljesíthetők”– foglalta össze tapasztalatait. 

Az RMDSZ jelöltje felkérte a polgármestereket, minél aktívabban vegyék ki részüket az utolsó órákban a mozgósításban. „Már csak egy feladat maradt: megnyerni a választást. Nem értem, nem az RMDSZ-ért, nem magunkért, hanem az erdélyi magyarokért. Azt gondolom, vasárnap estig nem tippversenyen veszünk részt, hogy melyik az esélyesebb variáns, nem reménykedni kell, hogy meglesz az öt százalék, hanem dolgozni érte. A következő órák mindegyike, amely még hátravan az urnazárásig, nagyon fontos lesz és lehetőséget jelent arra, hogy embereket győzzünk meg, hogy szavazzanak. Most kell biztosítanunk a hátország támogatását, a közösség támogatását, hogy öt évig ismét legyen brüsszeli képviselet, itthon pedig megmaradjon az RMDSZ súlya. Hajrá RMDSZ, hajrá magyarok!”– zárta beszédét Vincze Loránt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?