Johannis: nem fogok még egy kormányfőt kinevezni a PSD részéről

Amennyiben a Szociáldemokrata Párt (PSD) megvonja a támogatását Viorica Dăncilă kormányfőtől, ő nem fog ebből a pártból még egy miniszterelnököt kinevezni, jelentette ki Klaus Johannis államelnök szerdán.

„Elmondhatom maguknak, bár nem ez a téma most, hogy a PSD-től nem fogok még egy embert kinevezni” – válaszolta Johannis azon újságírói kérdésre, hogy hajlandó lenne-e még egy, a PSD által javasolt kormányfőt kinevezni abban az esetben, ha a párt megvonja a politikai bizalmat Viorica Dăncilătól.

Nyomatékosította, abban az esetben sem változtatna eme álláspontján, ha a jelenlegi többség továbbra is hatalmon marad. Meggyőződését fejezte ki azonban, hogy az EP-választások és a népszavazás eredményei változást fognak hozni a romániai politikai színtéren.

Véleménye szerint ugyanakkor a választások eredményei nem fogják befolyásolni a bírói ítéletet a Liviu Dragneát érintő, a Teleorman megyei gyermekvédelmi igazgatóságnál (DGASPC) történt fiktív alkalmazások miatti perben.

„Úgy vélem, Romániában független az igazságszolgáltatás, és attól függetlenül végzi a dolgát, hogy mit szavaznak, vagy nem szavaznak meg. Meggyőződésem, hogy az igazságszolgáltatás függetlensége bebizonyosodik végül ilyen nagy horderejű politikai ügy révén is” – mondta Johannis.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?