FRISSÍTVE - CNA: nem sugározható közérdekű közleményként az Államelnöki Hivatal klipje

Az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) elutasította kedden az elnöki hivatal kérését, hogy egy ajánlást fogalmazzon meg a tévé- és rádiótársaságok irányába, hogy közérdekű információként sugározzanak egy referendummal kapcsolatos, az Államelnöki Hivatal által készített klipet. FRISSÍTÉS: a CNA az Országos Választási Hatóság klipjét ajánlja sugárzásra.

A kérés nem kapta meg a CNA-ban a szükséges szavazatszámot.Monica Gubernat, a CNA elnöke azt mondta, hogy a klip „100 százalékban kampányjellegű”', így nem sugározható közérdekű közleményként.

Mădălina Dobrovolschi elnöki szóvivő ezzel szemben azt állítja, hogy a május 26-ai népszavazáson való részvételre ösztönző klipnek puszta informatív jellege van, és ahhoz, hogy az államfő megjelenik a filmen „semmi választási érdek nem fűződik”, hisz a referendumon Klaus Johannis „nem jelölt”.

Ezt követően a CNA úgy pontosított, hogy fenti döntésük nem korlátozza a médiumokat abban, hogy műsoraikban foglalkozzanak a referendum témájával.

Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta kedden Târgu Jiuban, hogy a PNL egy országos tájékoztató kampánnyal próbálja enyhíteni a CNA „bojkottjának” következményeit, amely „gyakorlatilag megtiltotta az államfőnek, hogy tájékoztassa a referendumról lakosságot”.

FRISSÍTÉS: Az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) azt ajánlja a médiumoknak, hogy közérdekű információként sugározzák az Országos Választási Hatóság (AEP) referendummal kapcsolatos klipjét. A tájékoztató jellegű klipet már május 18-án feltöltötték az AEP honlapjára és Facebook-oldalára. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?