Botrányos: jelszót kért a rendőrség az autósoktól a PSD-nagygyűlés miatt lezárt városban

Több gépkocsivezető is nehezményezte a közösségi oldalakon, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) által vasárnap Târgoviștén megszervezett választási nagygyűlés miatt előzetes bejelentés nélkül is lezárták a Dâmbovița megyei város egyes utcáit, ráadásul a rendőrség jelszót kért az autósoktól ahhoz, hogy behajthassanak.

A hírtelevíziók is átvették azt a facebookos videót, amelyet egy, a helyi focicsapat meccsére igyekvő férfi osztott meg a közösségi oldalán. A drukkert megállította egy közlekedési rendőr, és csak akkor lett volna hajlandó tovább engedni, ha megmondja a jelszót. A sofőrön először a döbbenet, aztán a keserűség vett erőt, hogy a PSD-gyűlés miatt nem engedik be a városba csak azokat, akik tudják a jelszót.

Az eset nem egyedi, egy doktornő is elpanaszolta a közösségi oldalon, hogy egy 24 órás műszak után nem mehetett haza az autóval, mert nem tudta a jelszót.

Azi parola la intrarea în Târgoviște, mâine la ieșirea din țară...

Közzétette: Mihalache Paul – 2019. május 19., vasárnap

 

Utólag a megyei rendőrség elismerte, hogy valóban bevezettek egy jelszót, amire azért volt szükség, mert a vártnál sokkal többen vettek részt a gyűlésen (tízezresnél is nagyobb tömeg gyűlt össze), és féltek, hogy nem tudják kézben tartani a közlekedési rendet. Hozzátették, a lakosok behajthattak a gépkocsijaikkal a forgalom elől lezárt utcákba.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?