Elnyomták a magyar diákok hangját az ellenzéki tüntetők Marosvásárhelyen

Elnyomták a magyar orvostanhallgatók tiltakozását a PLUS tüntetői Viorica Dăncilă kormányfő csütörtöki, marosvásárhelyi látogatásán.

A Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség a Facebookon hirdetett tiltakozó akciót a Maros Megyei Sürgősségi Kórház elé, ahová délután a városba látogató Viorica Dăncilă kormányfőt és Sorinea Pintea egészségügyi minisztert várták. A diákok a MOGYE ügyére szerették volna a bukaresti döntéshozók figyelmét irányítani.

„Az egyetem a mienk is, helyünk van benne. Jelenjünk meg minél többen, délután 3-kor a Megyei Sürgösségi Kórháznál, hogy a mai küldöttség számára is látható legyen, hogy követeléseinket komolyan gondoljuk, ragaszkodunk jogaink érvényesítéséhez!" – olvasható a felhívásukban.

Három órakor azonban az orvostanhallgatóknál jóval nagyobb számban jelentek meg a Dacian Cioloș vezette PLUS aktivistái, akik feliratokkal, halotti koszorúkkal – gyászolva az országot a PSD kormányzása miatt – sorakoztak fel a Maros Megyei Sürgősségi Kórház épülete előtt, ahova a kormányfő a prefektúrán tett látogatása után érkezett.

Viorica Dăncilă és Sorina Pintea sajtótájékoztatót tartott a Maros megyei kórházban, este pedig Szászrégenbe látogatnak.

Kapcsolódók

Kimaradt?