Hegedüs Csilla: az első próbatétel május 26-án vár ránk

Az Európai Uniónak változnia kell, figyelmét az emberekre kell fordítania, és döntéshozatalkor figyelembe kell vennie minden közösség igényét. Ehhez azonban az kell, hogy a közösség hallassa hangját, merje elmondani problémáit, ötleteit -- jelentette ki Hegedüs Csilla, az RMDSZ euópai parlamenti képviselőjelöltje a Szilágy megyei Krasznán, ahol a közösség véleményformálóival, pedagógusokkal, vállalkozókkal és a helyi Nőszervezet tagjaival egyeztetett.

„A mi feladatunk elhozni Brüsszelből a tudást, az információkat, és elvinni Brüsszelbe Erdélyt, kultúránkat, törekvéseinket. Én azt látom, hogy Krasznán egy élő, fejlődő közösség van, amelyik folyamatosan tesz azért, hogy jó legyen itthon élni, büszkén vállalják magyarságukat és ezt szeretnék a jövő generációinak is átadni. A fejlődés tagadhatatlan, azonban jobbá kell tenni a rendszert, ki kell használni az unió adta lehetőségeket, össze kell fogni azért, el kell menni szavazni, hogy legyen aki érdekeinket képviselje az Európai Parlamentben” – mondta el Hegedüs Csilla a találkozón, amelyre Bogya Anna, az RMDSZ Nőszervezetének ifjúságért felelős alelnöke és Bogya Miklós polgármester meghívására érkezett.

„Az Európai Unió változásában szükségünk van a nők lendületére, szemléletmódjára, hiszen így, együtt tudjuk képviselni mindannyiunk érdekét – jobbá tenni az oktatás minőségét, csökkenteni a pályázatok körüli bürokráciát, munkahelyeket teremteni, csökkenteni az elvándorlást, megvédeni közösségünket a román állam túlkapásaitól. A legelső próbatétel vasárnap, május 26-án vár ránk, hiszen közösségünknek meg kell mutatnia erejét, be kell bizonyítania összetartozását. Most dől el, hogy lesz-e erős magyar képviselet, aki kiharcolhatja a támogatásokat, az őshonos kisebbségeket védő törvényt – hogy szabadon használhassuk anyanyelvünket és nemzeti szimbólumainkat –, amely gyerekeink, Erdély jövőjét határozza meg. Ezért arra kérem, menjünk el szavazni, és biztassunk erre minél több embert” – hangsúlyozta a politikus.

A krasznai látogatása során Hegedüs Csilla helyi kisvállalkozókkal is találkozott, majd Lelik Berta néptáncoktatóval beszélgettek a magyar kultúra megőrzésének és átadásának fontosságáról, arról, hogy az uniónak el kell ismernie és meg kell védenie értékeinket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?