Vincze Loránt: a kis magyar közösségekre is figyelünk

Maros megyei lakossági fórumokon vett részt Vincze Loránt, az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltje pénteken. A hallgatóságát biztosította arról, hogy a helyi kisközösségek érdekeit is képviselni fogja.

„Üzenetet hoztam, az összefogás, a szolidaritás üzenetét. Megtisztelő az a figyelem, amellyel a kis közösségek követik munkánkat, és biztosítom önöket, hogy mi is figyelünk a kis erdélyi magyar közösségekre. Minden kis közösség egy világítótorony a Kárpát-medencében, és ezekből a fényekből áll össze a magyarság ereje. Az Európai Parlamentben együtt fogjuk az erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, délvidéki és anyaországi magyar közösségeinket képviselni” – mondta Vincze Loránt, aki az őshonos európai kisebbségek ernyőszervezetének, a FUEN-nek az elnöke is.

Az RMDSZ EP-képviselőjelöltje Magyarbükkösön, Istvánházán és Mezőbodonban vett részt lakossági fórumon, ameylekre Novák Csaba Zoltán szenátor, Péter Ferenc, a Maros megyei tanács elnöke, Kovács Mihály Levente, az RMDSZ megyei szervezetének ügyvezető elnöke is elkísérte.

Vincze Loránt elmondta: a magyarok és Európa más őshonos kisebbségei nem kérnek semmi rendkívüli dolgot Európától. „Olyan Uniót szeretnénk, amely nem veszélyként tekint ránk, magyarokra, hanem megbecsül, támogat és megvéd minket. Európának kell jószándékúan rávezetnie Romániát arra, hogy mi nem veszélyforrás, hanem érték vagyunk, hogy mi csak jogegyenlőséget akarunk, és nem veszünk el semmit a többségtől sem itt, sem Európában” – fogalmazott a képviselőjelölt Marosludason, ahol Kiss István alpolgármesterrel, tanácsosokkal, egyházi és intézményvezetőkkel folytattak megbeszélést.

Hozzátette: a május 26-i EP-választás próbatétel a magyarság számára. Az ötszázalékos küszöb szavatolja képviseletünket minden szinten, és ha ezt nem érjük el, meggyengülünk Bukarestben, a megyei és a helyi önkormányzatokban is – mutatott rá.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?