Oltean Csongor: a szatmári fiatalok és gazdák is élnek az EU adta lehetőségekkel

„Nekünk, fiataloknak elképzeléseink és véleményünk van az EU-ról, ennek pedig hangot kell adni a következő 5 évben az Európai Parlamentben” – fogalmazott kedden, Szatmárnémetiben Oltean Csongor RMDSZ-es EP-képviselőjelölt.

A Szatmár megyei City Rádióban Oltean Csongor EP-képviselőjelölt az európai parlamenti választások jelentőségéről beszélt, majd húsfeldolgozó farmot látogatott meg, ahol jelenleg kétmillió eurós beruházást terveznek az Európai Uniótól nyert pályázati támogatásnak köszönhetően és egy teljes üzemet fognak működtetni. A gazdák saját tenyésztésű állományból gazdálkodnak, a farmon marha és juh mellett disznótenyésztéssel is foglalkoznak, a feldolgozott húst pedig értékesítik.

Oltean Csongor kedden egy kerekasztal-beszélgetésen is részt vett, ahol diáktanácsosokkal beszélgetett a közelgő választások fontosságáról, illetve a fiatalok közéletben való részvételéről, legyen szó diáktanácsokban zajló tevékenységekről vagy önkénteskedésről. A képviselőjelölt kiemelte ezeknek nemcsak a szépségét, hanem előnyeit is, mondván, hogy ezáltal a fiatalok sokkal céltudatosabbak és nyitottabbak lesznek az élet különböző területein.„Tetszett az, hogy bár fiatalok, van véleményük, amit ki is mernek nyilvánítani”–tette hozzá Oltean Csongor EP-képviselőjelölt.

„A beszélgetésen szóba kerültek az EU által főként fiataloknak kínált lehetőségek, amelyek által megnyílnak előttük olyan kapuk, mint például az Erasmus+ program, amelynek köszönhetően együtt gondolkodhatnak más országok fiataljaival, tervezhetnek közösen, beutazhatják Európát és így tovább. Ők annak a generációnak a tagjai, amelyiknek ez természetes dolog, hiszen ebben nőttek fel” –tette hozzá Mureșan István, a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács elnöke.

„Olyan Európát szeretnénk, amelyik megbecsül minket”

„A szatmári fiatalok tisztában vannak az EU által kínált lehetőségekkel, élnek velük és fontosnak tartják, hogy ezeknek köszönhetően utazhatnak, tanulhatnak és dolgozhatnak az EU-ban, viszont ennek ellenére szükség van a hasonló találkozókra, nyomatekosítanunk kell az idei választás tétjét. Mi, fiatalok olyan Európában akarunk élni, ahol nem másodrangú állampolgárok vagyunk. Elképzeléseink és véleményünk van az EU-ról, ennek pedig hangot kell adni a következő 5 évben az Európai Parlamentben”– fogalmazott Oltean Csongor.

„Vidékfejlesztési szakemberként különösen fontosnak tartom a májusi EP-választásokat, hiszen most a mezőgazdasági támogatások megtartása a tét. Vannak olyan politikai erők, amelyek a támogatások drasztikus csökkentését vagy bizonyos esetekben az eltörlését tervezik.  Közösségeink fejlődésében, kulturális és építészeti örökségünk megőrzésében kiemelkedően fontosak voltak az EU-s források, nem is beszélve a mezőgazdasággal foglalkozó családi és kis- és középvállalkozásokról. Nekünk kell alakítanunk a jövőt az EU-ban, hogy az erdélyi magyarok számára pozitív változásokat hozó döntések szülessenek” – mutatott rá a beszélgetésen Magyar Lóránd RMDSZ-es parlamenti képviselő.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?