Székelyudvarhely polgármesterével egyeztetett Vincze Loránt

"A május 26-i választás nemzeti ügy, az erdélyi magyarság képviselői a Fidesz-KDNP és az MKP képviselőivel közösen, az egységes Kárpát-medencei képviselet részeként jelentős erőt fognak képviselni Brüsszelben, amely képes lesz megvédeni a magyarság érdekeit és kiharcolni az uniós kisebbségvédelmi törvényt" – mondta el Vincze Loránt hétfőn Székelyudvarhelyen. Hozzátette: Erdély minden települése számára egyaránt fontos az uniós támogatások megőrzése és növelése, így Székelyudvarhely számára is, ahol számos beruházás valósult meg uniós pénzekből. 

Az RMDSZ EP-képviselőjelöltje, a FUEN elnöke, Bíró Barna Botond, az RMDSZ udvarhelyszéki elnöke és Derzsi László, a szövetség városi szervezetének elnöke társaságában Gálfi Árpárddal, Székelyudvarhely polgármesterével találkozott. 

Vincze örömmel nyugtázta, hogy az MPP felismerte a választások tétjét és a nemzeti összefogás fontosságát, ezért megállapodás született a FUEN-nel a magyar nemzeti érdek mentén az RMDSZ EP-választási támogatásáról. Gálfi Árpád egyetértett a megállapodás fontosságával, kitérve arra, hogy Vincze Loránt személyében olyan személyt támogatnak, aki már jelentős eredményeket ért el a FUEN elnökeként az európai kisebbségvédelemben, és a mozgósítás fontosságát hangsúlyozta.  

Kapcsolódók

Kimaradt?