Új európai ügyészjelöltek jelentkezését várják

Újabb válogatást hirdet az igazságügyi minisztérium az európai ügyészjelöltek kiválasztására.

Az igazságügyi tárca honlapján közzétett tájékoztatás szerint az Európai Ügyészség ügyészi tisztségére jelentkező romániai pályázó a következő feltételeknek kell megfeleljen: román állampolgárság, romániai lakhely; legalább 15 éves szakmai tapasztalat ügyészként vagy bíróként; ügyész esetében a legfőbb ügyészségnek megfelelő, bíró esetében ítélőtáblának megfelelő szakmai besorolás; jelentős tapasztalat a romániai igazságszolgáltatási rendszer terén; az angol vagy francia nyelv haladó szintű ismerete.

A pályázók május 15-én 17.30 óráig nyújthatják be jelentkezési iratcsomójukat az igazságügyi minisztérium humánerőforrás-osztályán személyesen, vagy postán, illetve a dru@just.ro emailcímen.

Az iratcsomónak tartalmaznia kell román és angol vagy francia nyelven egy szándéknyilatkozatot, egy önéletrajzot, valamint a szakmai tapasztalatot bizonyító okmányokat.

Az interjúra május 20. és 22. között kerül sor az igazságügyi minisztérium székhelyén, és élőben közvetítik az intézmény honlapján. Az interjú maximum 45 percet fog tartani jelöltenként.

A szaktárca bizottsága három jelöltet fog kiválasztani, akiknek pályázatát továbbítja az Európai Unió Tanácsához.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?