Az EP-választások után bizalmatlansági indítványt kezdeményez a Pro Románia a kormány leváltására

Jövő héten tárgyalásokba kezd a Pro Románia párt a többi ellenzéki alakulattal annak érdekében, hogy az európai parlamenti választások után bizalmatlansági indítványt nyújtsanak be a kormány leváltására – jelentette be vasárnap Mihai Tudose volt szociáldemokrata párti (PSD) miniszterelnök, aki jelenleg a Pro Románia alelnöke.

Közölte, a párt egy munkacsoportja már ki is dolgozott egy kormányzási vázlattervet, és az EP-választások után megkezdik a kabinet leváltására irányuló lépéseket.

„Jövő héten elkezdjük a tárgyalásokat a többi ellenzéki párttal, hogy az európai parlamenti választások után, amikor egyértelművé válik, hogy a jelenlegi hatalomnak már nincs létjogosultsága, tehát május 27-e után kezdeményezzük a bizalmatlansági indítványt. Egyértelmű, hogy a PSD és az ALDE 20 és 30 százalék közötti eredményt fog elérni a választásokon. Ezzel az eredménnyel pedig nem lesz legitimitásuk az ország vezetésére. Május 27-e után bizalmatlansági indítványt kezdeményezünk a leváltásukra, és a Pro Románia a nemzeti egység kormányával hatalomra lép” – mondta Tudose.

Arra az újságírói kérdésre, hogy ebben a kormányban az RMDSZ is helyet kap-e, Tudose azt felelte: az RMDSZ többször kifejezte, hogy nem óhajt kormányra kerülni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?