Dăncilă: az ellenzéki vezetőket „ki kellene tüntetni” Románia hitelrontásáért

Noha általában az egység fontosságát hirdeti, mégsem tudna soha konszenzusra jutni azokkal, akik Románia elleni álláspontra helyezkednek, jelentette ki szombaton Iaşi-ban Viorica Dăncilă.

A miniszterelnök az ellenzéki pártok vezetőire utalt ezzel, akiket szerinte „ki kellene tüntetni”  Románia hitelrontásáért az Európai Unióban.

„Szeretek mindig csapatról, egységről, konszenzusról, egyensúlyról beszélni, de soha nem tudnék egyetérteni azokkal, akik Romániával szembeni álláspontra helyezkednek. Kilenc éven át voltam európai parlamenti képviselő. A legszebb élményem ez idő alatt az volt, amikor kitüntettek Románia népszerűsítéséért az Európai Unióban. Most miniszterelnökként kész vagyok díjazni a PNL, az USR, a PLUS-mínusz képviselőit Románia hitelrontásáért az EU-ban, mert ezek az emberek egyetlen alkalmat sem hagytak ki, amikor szidhatták saját hazájukat” – mondta Dăncilă.

A kormányfő nehezményezte, hogy a romániai ellenzéki pártok Románia szankcionálását kérték az Európai Parlamentben, mert - mint kifejtette - a szankciókat is a román állampolgárok fizetik meg.

Viorica Dăncilă szombaton Liviu Dragneával, a Szociáldemokrata Párt elnökével és kabinetjének több tagjával együtt részt vesz a PSD Iaşi megyei szervezetének rendkívüli konferenciáján.

Kapcsolódók

Kimaradt?