Dragnea: Kicsit bosszús vagyok, hogy Lazăr nyugdíjba vonult

Enyhén szólva bosszús vagyok, hogy Augustin Lazăr nyugdíjba vonult nyilatkozta pénteken Botoşni-ban Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

A PSD megyei szervezetének rendkívüli ülésén Dragnea úgy ítélte meg, hogy Lazărnak „busás nyugdíja van” és ironikusan tette hozzá: „meg is érdemli”. Klaus Johannis államelnök pénteken írta alá az Augustin Lazăr ügyészi tisztségből való felmentéséről szóló rendeletet.

Augustin Lazăr április 27-én, mandátumának lejártakor nyugdíjba vonul. A Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) ügyészi részlege csütörtökön fogadta el Augustin Lazăr legfőbb ügyész nyugdíjaztatási kérelmét.

Lazărt április elején a médiában azzal vádolták meg, hogy a nyolcvanas években visszautasította Iulius Filip, egy kommunistaellenes disszidens feltételes szabadlábra helyezését abban az időben, amikor a nagyenyedi börtön ilyen kérelmeket véleményező bizottságának elnöke volt.

Románia legfőbb ügyésze az általa vezetett intézmény nevében bocsánatot kért az 1989 előtti, törvény által jóváhagyott, de sokszor etikátlan ügyészségi gyakorlatok miatt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?