Tudorel Toader a munkanapja végéig bejelenti, hogy lemond-e

A munkanapja végéig be fogja jelenteni, hogy benyújtja-e lemondását, jelentette ki Tudorel Toader igazságügyi miniszter csütörtökön délelőtt.

„A törvény értelmében a miniszterelnök-asszony nem kérheti a lemondásomat, mivel a kérés felszólítást jelentene, azonban a lemondás személyes döntés eredménye” - fejtette ki Toader az igazságügyi minisztériumban.

Hozzátette, tudomásul vette a kormányfő azon irányú akaratát, hogy véget vessen ennek az „ideiglenes” helyzetnek. „Biztosítottam afelől, hogy ma átgondolom a dolgot, és a munkaprogramom végéig választ adok: vagy elküldöm neki írásban a lemondásomat, vagy marad a tisztségből való menesztés variánsa” - szögezte le Toader.

Viorica Dăncilă kormányfő szerda este elküldte a miniszterekre vonatkozó javaslatait Klaus Iohannis államfőnek – tájékoztatott a kormány.  A miniszterelnök elküldte ugyanakkor a Tudorel Toader leváltására vonatkozó javaslatát, illetve a Rovana Plumb európai uniós alapokért, illetve Natalia Intotero külhoni románokért felelős miniszterek lemondását.

A kormányfő Eugen Nicoliceát javasolja az igazságügyi miniszteri, Oana Florea képviselőt az európai uniós alapokért felelős, Liviu Tit Brăiloiu szenátort pedig a külhoni románokért felelős miniszteri tisztségbe.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?