Elutasították az energiaügyi miniszter elleni egyszerű indítványt

A képviselőház kedden elutasította az energiaügyi miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványt.

Az Anton Anton energiaügyi miniszter elleni indítványt az ellenzéki Nemzeti Liberális Párt (PNL) 68 törvényhozója írta alá. Kifejtették, hogy aggodalommal tölti el őket az ágazat helyzete, az energiaárak növekedése, valamint az, hogy az ország energiabiztonsági állapota a beruházások hiánya miatt veszélybe került.

Az „S. O. S. az energetikai szektorért – a PSD és az ALDE sötétségbe taszítja Romániát” címmel benyújtott indítványt 95-en támogatták szavazatukkal, 155-en ellene szavaztak, 19-en tartózkodtak.

Anton Anton energiaügyi miniszter védekezésképpen kifejtette: a romániai energiapiac évek óta összeköttetésben van a közép- és kelet-európai piacokkal, Románia pedig rendelkezik energiaügyi stratégiával. „Önök azon szörnyűlködnek, hogy Románia néha energiát importál. Amikor ez történik, annak nem az az oka, hogy Románia nem képes annyi energiát termelni, ami a fogyasztáshoz szükséges, hanem azokban az időszakokban olcsóbb más piacokról megvásárolni. Hagyjuk abba a pánikolást! Senkinek nem tesz jót, még önöknek sem, akik gerjesztik” – mondta a szaktárca vezetője.

Kapcsolódók

Kimaradt?