Tőkés László elítélte a ProSport képriportját

Elítélte Tőkés László EP-képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke azt a képriportot, amelyet a bukaresti ProSport című napilap közölt szombaton, az Oltchim Vâlcea-Győri Audi ETO női Bajnokok Ligája-elődöntő előtt. A politikus megkövette a sértett győri csapatot, valamint játékosait "román polgártársai, illetve az inkriminált sportújság minősíthetetlen magatartása miatt".

Nemzetközi hírű, neves román élsportolónőkhöz "méltatlan, és egyenesen alantas" az, ahogyan az újságban közölt fotókon több román sportoló Görbicz Anita mezét tépve, taposva pózol - írta az EP-képviselő az MTI-hez kedden eljuttatott állásfoglalásban.tokes

Tőkés rámutatott: a kolozsvári magyarzászló-égetés, a székely zászlónak egy gyulafehérvári kosárlabdameccsről való diszkriminatív eltávolítása, valamint a legutóbbi holland-román labdarúgó-mérkőzésen kitűzött magyarellenes felirat olyan provokációk, amelyeknek az elkövetői a magyar-román kapcsolatok tudatos megrontására törekszenek. "Mi, magyarok semmiképpen ne ugorjunk be, ne legyünk partnerek ezekben a provokációkban!" - írta állásfoglalásában Tőkés László.

Hozzátette: egyetért a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének, Borkai Zsoltnak a felhívásával, amelyben minden, sportot szerető szurkolót arra kér, hogy "a csütörtöki veszprémi visszavágón a szokásosnál is sportszerűbben biztassák a győri kézilabdás lányokat!”

A bukaresti BL-elődöntőt 24-22-re nyerte a Győr - Görbicz nyolcszor volt eredményes -, a visszavágót csütörtökön rendezik Veszprémben.

Kimaradt?