Jogerős: négy év és nyolc hónap letöltendő börtönre ítélték Cristian Rizea volt képviselőt

Jogerősen négy év és nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték Cristian Rizea volt képviselőt, akit befolyással való üzérkedés, pénzmosás és tanúvallomás befolyásolása miatt állított bíróság elé a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

A legfelsőbb bíróság hétfőn elutasította Rizea fellebbezését, és fenntartotta az első fokon eljáró bíróság ítéletét, amely 300 ezer euró kifizetéséről is rendelkezik.

A volt képviselő jelenleg nincs az országban. Ügyvédje korábban azt mondta, védencének nincs sem állandó lakhelye, sem pénze, egyik helyről a másikra utazik, és jelenleg állítólag az Amerikai Egyesült Államokban tartózkodik.

Cristian Rizeát befolyással való üzérkedés, pénzmosás és tanúvallomás befolyásolása miatt állította bíróság elé a DNA. A vádhatóság szerint a volt képviselő 300 eurót kért Lucian Colţea üzletembertől, hogy közbenjárjon az állami protokollalapnál (RAAPPS), valamint Chiajna község önkormányzatánál két telek visszaszolgáltatásának felgyorsítása érdekében. Az amerikai állampolgárságú üzletember időközben meghalt, így ellene megszüntették a nyomozást.

Kapcsolódók

Kimaradt?