A Demokrata Liberális Párt szóvivője lett Adriana Săftoiu

Belépett a Demokrata Liberális Pártba (PDL), és az alakulat szóvivője lesz Adriana Săftoiu. Erről Vasile Blaga pártelnök számolt be a sajtónak a PDL állandó tanácsának hétfői ülése előtt.

Săftoiu 2007-ig az államfő szóvivője volt, majd a Traian Băsescuval támadt nézeteltérései miatt távozott az elnöki hivataltól. Szakítása Băsescuval összefüggésben áll azzal is, hogy az államfő nyomására férjének, Claudiu Săftoiunak le kellett mondania a Külügyi Hírszerző Szolgálat (SIE) éléről, mert kompromittálta az intézményt.adrianasaftoiu

A volt elnöki szóvivő a Nemzeti Liberális Pártba (PNL) iratkozott be, melynek színeiben 2008-ban parlamenti képviselővé választották. Többször is hangoztatta, hogy nem ért egyet Crin Antonescu pártelnök vezetési stílusával. Tavaly januárban lemondott képviselői mandátumáról, majd a PNL-ből is kizárták.

Săftoiu visszatérése nem jelenti azt, hogy ismét találkoznak útjaik az államfővel, ugyanis Traian Băsescu látványosan szakított a PDL-vel. Sajtóértesülések szerint nem véletlenül nevezte ki Vasile Blaga szóvivőnek. A pártelnök így üzeni az az államfőnek, hogy a PDL-nek nincs szándékában visszakérezkedni a kegyeibe.

Kimaradt?