Nem hívta meg az RMDSZ-t a PNL a bukaresti néppárti rendezvényre

Szombaton tartják Bukarestben az Európai Néppárt önkormányzati politikusainak értekezletét az EPP csúcsjelöltje, Manfred Weber részvételével, ám a házigazda Nemzeti Liberális Párt (PNL) nem hívta meg az RMDSZ politikusait a kampányrendezvényre. Nem kapott meghívót Traian Băsescu volt államfő alakulata, a szintén EPP-tagpárt PMP sem.

Erről Kelemen Hunor szövetségi elnök tájékoztatta csütörtökön a Maszolt, amikor arról kérdeztük: megfelel-e a valóságnak a stiripesurse.ro portálnak az az értesülése, hogy a Fidesz kizárását célzó néppárti eljárás miatti tiltakozásul az RMDSZ vezetői nem kívánnak részt venni az eseményen. A politikus ezt cáfolta. Közölte: azért nem lesz ott a bukaresti rendezvényen, mert nem hívták meg.

„PNL-s képviselő kollégákat is kérdeztem erről a parlamentben, és megtudtam, hogy Ludovic Orban pártelnöknek az volt az álláspontja, hogy nem hívja meg sem Traian Băsescu pártját, sem az RMDSZ-t, mert ez a liberálisok jelöltjeinek a bemutatkozása. Szívesen elmentem volna, ha meghívnak. Aki az ellenkezőjét állítja, az hazudik” – nyilatkozta Kelemen Hunor.

A Konrad Adenauer Alapítvány által szervezett eseményre a PNL a saját polgármesterei és helyi tanácsosai mellett mintegy 150 néppárti helyi és regionális önkormányzati vezetőt hívott meg az unió tagállamaiból. A kampányrendezvényen részt vesz és felszólal Klaus Johannis államfő és Manfred Weber, az EPP frakcióvezetője és csúcsjelöltje is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?