Johannis szerint a PSD-t terheli a felelősség, hogy még nincs költségvetése az országnak

Kizárólag a Szociáldemokrata Pártot (PSD) terheli a felelősség, hogy még mindig nincs költségvetési törvényünk - jelentette ki a Cotroceni palotában tartott hétfői sajtóértekezletén Klaus Johannis államfő. 

„A hazug nyilatkozatok és a felelősség előli menekülés nem rejtheti el a nyilvánvaló tényt: kizárólag a PSD-t terheli a felelősség, hogy még mindig nincs költségvetési törvényünk” – szögezte le Johannis. Az államfő azt kérte a törvényhozóktól, hogy a legkomolyabban tárgyalják újra a költségvetést. 

„Javítsák ki, amíg még nem késő. Készítsenek egy reális költségvetést, ami nem a PSD, hanem az ország érdekeit szolgálja” – mondta Johannis, aki emlékeztetett: a költségvetés a legutolsó törvényes határidő után három hónappal érkezett a parlamentbe. „Ez valóban egy nagyon jó költségvetés, csak nem Romániának, hanem a PSD-nek. A bevételek bizonytalanok és felülbecsültek, a kiadások pedig szemlátomást a párt és kliensei finanszírozására irányulnak” – magyarázta Johannis az okait annak, hogy újbóli megfontolásra visszaküldte a parlamentbe a büdzsét.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?