A korrupcióval vádolt Sebastian Ghiță a PRU listavezető EP képviselőjelöltje

Sebastian Ghiță volt képviselő, aki 2017-ben Szerbiába menekült az ellene kiadott letartóztatási parancs elől, első helyen indul az Egységes Románia Párt (PRU) európai parlamenti jelöltlistáján.

Sebastian Ghiță jelölését Facebook-oldalán jelentette be a PRU. A bejegyzés szerint Ghiță azért indul az európai parlamenti választásokon, mert „kell egy világosan érthető román hang”, a kampányban pedig a bevándorlókkal és a Moldovai Köztársaságban élők román állampolgárságával foglalkozna.A PRU jelöltlistájának második helyét a part elnöke, Bogdan Diaconu foglalja el.

A Legfelső Semmítő- és Ítélőszék szombaton elutasította a Nagy Románia Párt (PRM) és az Egységes Románia Párt (PRU) fellebbezését a Központi Választási Iroda azon döntésével kapcsolatban, hogy a két alakulat nem indulhat közös listán az európai parlamenti választásokon. Bogdan Diaconu, a PRU elnöke bejelentette, hogy pártja saját listával indul.

Mint írtuk, Sebastian Ghiță ellen befolyással való üzérkedés, pénzmosás és bűnszövetkezet létesítése miatt vizsgálódik a korrupcióellenes ügyészség (DNA) egy IT-szolgáltatásokkal kapcsolatos ügyben, a ploieşti-i ítélőtábla azonban csütörtökön visszavonta a Sebastian Ghiţă nevére kiadott letartóztatási parancsot. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?