A korrupció mellett plágiummal is vádolják Darius Vâlcov miniszterelnöki tanácsadót

A 2008-ban megvédett doktori dolgozatának több mint felét plagizálta Darius Vâlcov – mutatta ki Emilia Șercan tényfeltáró újságíró. A miniszterelnök gazdasági tanácsadója ezt tagadja, azt állítva, hogy a titkosszolgálatok próbálják meg lejáratni.

A több plágiumügy leleplezéséről ismert Emilia Șercan a PressOne portálon megjelent írásában idézetekkel bizonyította, hogy Darius Vâlcov a 212 oldalas doktori dolgozatából 100 oldalt más forrásokból vett át, egész fejezeteket szó szerint. A politikus sok esetben még a lábjegyzeteket is átmásolta.

A korrupcióért első fokon börtönre ítélt miniszterelnöki tanácsadó Facebookon-oldalán a vádakra reagálva azt írta: kizárt, hogy plagizált volna doktori dolgozata megírásakor. „Mivel nem volt elég, hogy aranyrudakról és temetőben eldugott pénzről szóló kitalációkkal rontották a hitelemet, újabban a Román Hírszerző Szolgálat 19 ezer alkalmazottjának (ide a titkosügynököket is besoroltam) egy része most részben plagizáltnak nevezi a doktori disszertációmat. A válaszom: Kizárt!” - írta Vâlcov a közösségi oldalra.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?