A PNL „totális háborút” hirdet az adózást módosító kormányrendelet ellen

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) totális háborút hirdet az adózást módosító 2018/114-es sürgősségi kormányrendelet ellen.

A párt arra ösztönzi a polgárokat, hogy hozzák a PSD-ALDE-RMDSZ koalíció képviselőinek tudomására, hogy nem szeretnék, hogy megszavazzák a rendelet törvényerőre emelését - közölte hétfőn Ludovic Orban pártelnök a PNL politikai bizottságának ülését követően. 

Orban szerint a rendelet értelmében minden állampolgárnak a törvény által meghatározott legmagasabb szinten kell helyi adót fizetnie, és országos szinten nőni fog a földgáz és az elektromos energia ára, ugyanakkor magánszemélyek és cégek egyaránt nagyobb kamattal juthatnak banki hitelekhez.

A PNL elnöke úgy fogalmazott: "picit elhalasztották" az európai parlamenti jelöltlista közzétételét, többek között amiatt, mert a PNL európai parlamenti képviselői "azzal voltak elfoglalva", hogy Laura Codruţa Kövesi európai főügyésszé történő kinevezéséért lobbizzanak. 

A politikai bizottság Robert Sighiartăut, a párt főtitkárát nevezte ki kampányfőnöknek az európai parlamenti választásokra - mondta el Ludovic Orban. A frissen kinevezett kampányfőnök azt tűzte ki célul, hogy a májusban esedékes választásokon legyőzzék a PSD-t. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?