A Pro Románia az Állandó Választási Hatóság elnökének azonnali lemondását követeli

Daniel Barbu, az Állandó Választási Hatóság (AEP) elnökének azonnali lemondását követeli a Pro Románia párt, arra hivatkozva, hogy Barbu megsértette a pártatlanság elvét, amikor részt vett az ALDE ifjúsági politikai képzésén.

"Tăriceanu azt akarja, hogy Iohannis pártatlan elnök legyen, de ugyanakkor azt a Daniel Barbut támogatja AEP-elnökségében, aki a törvény által előírt elvet sérti meg - a pártatlanság elvét! Daniel Barbu, az Állandó Választási Hatóság elnöke és az ALDE lehetséges EP-jelöltje tegnap részt vett az ALDE ifjúsági politikai továbbképzésén" - nyilatkozta Răzvan Mitu, a Pro Románia alelnöke egy Agerpres hírügynökséghez eljuttatott közlemény szerint.

Hozzátette: "közismert, hogy Barbu úr ALDE-tag volt, arról nincs tudomásunk, hogy most is az-e, de úgy viselkedett, mintha az lenne, miközben az AEP vezetői tisztségét tölti be. Súlyosbítja a helyzetet, ha ő készül jelöltetni magát és ugyanakkor ő is lesz a választások megszervezője! Nyilvánosan követeljük, hogy azonnal mondjon le az AEP elnöke, hogy ne árnyékolja be gyanú a választások folyamatát".

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?