Miniszter: igenis 180 km autópályát adnak át idén Romániában

Összesen 180 km új autópályát adnak át idén Romániában – közölte hétfőn, a költségvetés szakbizottsági vitájában Rovana Plumb ügyvivő szállításügyi miniszter.

A tárcavezető a kisebbik koalíciós párt elnöke, Călin Popescu Tăriceanu korábbi bejelentését erősítette meg. Szavait hitetlenkedve fogadták a szállításügyi szakbizottság tagjai. Olyannyira, hogy Rovana Plumb párttársa, Marius Bota képviselő menteni próbálta a helyzetet, mondván: „a miniszter asszony vélhetően arra gondolt, hogy idén 180 km autópálya megépítésén dolgoznak majd a kivitelezők.”

A tárcavezető azonban erősködött. „Nem, nem. 2019 végéig összesen 180 km autópályát adunk át” – jelentette ki. Arra a kérdésre, hogy ki felel majd azért, ha ez az ígéret mégsem teljesül, Plumb azt válaszolta: „Ezt elemezni fogjuk.”

A szakbizottsági ülésen történtekről beszámoló HotNews emlékeztet: az elmúlt öt évben összesen nem sikerült 180 km autópályát átadni a forgalomnak. Tavaly a kormány 100 km új autópályát ígért, de csak 60 km-t adtak át.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?