Csökkentené a pártok költségvetési támogatását a PNL

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) támogatja, hogy a pártoknak juttatott összeget a tavalyi szintre csökkentsék. Egyebek mellett ezt a módosító indítványt nyújtják be a 2019-es költségvetés tervezetének vitáján - döntötték el a PNL végrehajtó bizottságának hétfői ülésén.

Ludovic Orban elmondta, a PNL javasolni fogja, hogy a korrupcióellenes ügyészség (DNA) és a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) ne „túlélési pénzt” kapjon, hanem olyan összeget, amelyből elláthatja feladatát. A PNL elnöke kifejtette: támogatják az infrastrukturális nagyberuházásokat, hogy 5 százalékot fordítsanak az oktatásra, és hogy megépüljenek a regionális kórházak.

El szeretnék érni, hogy 2019. január 1-jétől, a törvénynek megfelelően nőjenek a nyugdíjak, és 3,75 százalékról 5 százalékra emeljék a nyugdíjrendszer második pillérébe utalt összeget.

Florin Roman alelnök szerint a költségvetés nyertesei a szegény kisközségek, általában szociáldemokrata polgármesterei, akiknek - puszta választási megfontolásból - legkevesebb kétmillió lejt juttattak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?