Élesen bírálta és jövőre halasztaná az RMDSZ az új adóügyi intézkedések bevezetését

Élesen bírálta csütörtökön Kelemen Hunor szövetségi elnök a kormány új adóügyi intezkedéseit, köztük a kapzsági adó bevezetését. Az RMDSZ azt kéri, hogy halasszák el az adózást módosító kormányrendelet hatályba léptetését – számolt be az Erdély TV.

Az RMDSZ elöke szerint a kormány rendelete gazdasági káoszt eredményez, az adóügyi reform többet árt, mint amennyit segít, és a döntést széleskörű konzultáció kellett volna megelőnie.

„Legyen vita erről. Június 30-ig lehet dönteni, és azt mondani, hogy 2020 január elsejétől lép életbe, és akkor elvégezte a munkáját mindenki tisztességesen. Van egy félév felkészülni a bankszektortól egészen a legkisebb cégig, a legkisebb egyéni vállalkozóig. Másképpen káosz lesz ebből, egész esztendőben káosz lesz, tehát az első javaslatunk az, hogy felejtsük el, utasítsa el a parlament vagy az életbe lépését utasítsa el és június 30-ig alaposan vitassuk végig” – nyilatkozta az ETV-nek Kelemen Hunor.

Hozzátette: az RMDSZ parlamenti frakciói a héten egy olyan, a kormányrendeletet módosító intézkedéscsomagot fognak kidolgozni, amely biztosítja mind a banki szektor, mind pedig a vállalkozói szféra számára a gazdasági stabilitást.

Kapcsolódók

Kimaradt?