Gabriela Firea: a pénzügyminiszter látszatpárbeszédet folytatott a polgármesterekkel

Eugen Teodorovici „merev álláspontot képviselt” a költségvetés tervezetével kapcsolatban, és így csak „látszatpárbeszédet” folytatott a polgármesterekkel - közölte csütörtökön Gabriela Firea bukaresti főpolgármester, azt követően, hogy a nagyvárosok szövetségének képviselő találkoztak a pénzügyminiszterrel.

„Ezt a látszatpárbeszédet valószínűleg Liviu Dragnea rendezte, (...) hisz látszott, hogy a pénzügyminiszter nem is figyel a mi érveinkre, és nagyon biztos abban, hogy minden az eredeti formában marad' - nyilatkozta a főpolgármester, aki szerint a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke rajta akar „bosszút állni”. Firea úgy fogalmazott, hogy maga Liviu Dragnea a „morális szerzője” az idei költségvetésnek, amit viszont a kormányfőnek és a pénzügyminiszternek kell aláírnia.

Szerda este Viorica Dăncilă miniszterelnök azt nyilatkozta: a kormány elfogadja pénteki ülésén a 2019-es költségvetés tervezetét. Úgy vélekedett: csütörtökön megoldják azokat a problémákat, amelyek miatt tiltakoznak a polgármesterek, bár hozzátette: „soha nem lehet mindenki elégedett”. -

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?