„Ez így nem mehet tovább!” – átiratkozott Victor Ponta pártjába Mihai Tudose

Kilépett kedden a Szociáldemokrata Pártból (PSD) és beiratkozott a Victor Ponta vezette Pró Románia pártba Mihai Tudose. A volt kormányfő indoklása szerint már elvesztette a reményt arra, hogy a PSD-ben jóra fordulnak a dolgok.

„Az utóbbi napokban sokat tárgyaltam párttagokkal és politikán kívüli emberekkel, és az volt az egybehangzó véleményük, hogy ez így nem mehet tovább” – jelentette ki Tudose. Szavai szerint a PSD-vel való kilépése egy utolsó lehetőség volt arra, hogy elhatárolódjon a PSD jelenlegi vezetőitől.

A volt miniszterelnök elmondta, az elmúlt egy évben „szomorúan” tapasztalta, hogy egykori pártja jelenlegi vezetői a magánérdekeiket a közérdek fölé helyezik, és a Románia valós helyzetéről kezdeményezett viták hidegen hagyják őket.

Mihai Tudose 1996-tól a PSD Brăila megyei szervezetének alelnöke, 2018 szeptemberétől pedig elnöke, az párt országos alelnöke volt. Jelenleg az ötödik képviselői mandátumát tölti a parlamentben. A politikus 2017 júniusától a 2018 január 16-i lemondásáig Románia miniszterelnöke volt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?