Az RMDSZ még nem tárgyalt a koalícióval a költségvetésről

Nem tárgyalt a 2019-es költségvetés-tervezetről a kormánykoalíció képviselőivel, és egyelőre nem is látta a szóban forgó dokumentumot - nyilatkozat kedden Kelemen Hunor.

„Idén még nem beszéltünk, sem a költségvetésről, sem egyébről' - jelentette ki az RMDSZ elnöke egy bukaresti sajtótájékoztatón arra az újságírói kérdésre válaszolva, hogy tárgyalt-e már a kormánykoalíció tagjaival az állami költségvetésről, és hogy az RMDSZ támogatni fogja-e a parlamentben a PSD és ALDE által kidolgozott tervezetet.

A szövetségi elnök azt mondta, valószínűnek tartja, hogy „ma vagy holnap" sor kerül egy egyeztetésre ebben a témában. „Amíg ezek a tárgyalások véget nem érnek, én nem tudom megmondani, hogy megszavazzuk-e a költségvetést vagy sem. Matematikailag a koalíció többségben van, tehát számukra nem jelentene problémát megszavazni, mert nem sarkalatos, hanem egyszerű törvényről beszélünk, tehát a teremben jelen levők többségének voksára van szükség” - magyarázta Kelemen.

A politikus úgy vélekedett, hogy a 2019-es költségvetés tervét már tavaly szeptember-októberben, legkésőbb novemberben közzé kellett volna tenni. Ezt írja elő egyébként a törvény is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?