A náci korszakot felidézve bírálta a PSD-t Klaus Johannis

Az igazságszolgáltatás elől való megmenekülésük és hatalmuk megtartása érdekében egyes politikusok a bírákat hibáztatják, a multinacionális cégeket blamálják és démonizálják az Európai Uniót - jelentette ki a holokauszt egyes túlélőit kitüntető hétfői ünnepségen Klaus Johannis.

Az államfő szerint a múlt olyan intő példa, amelynek megértéséért tett erőfeszítés soha nem elég. „Egy úgynevezett ideál nevében, törvények módosításával és az intézmények egyenkénti megkaparintásával konszolidálódott a náci hatalom is” – emlékeztetett Johannis, aki károsnak nevezte azt a felfogást, amely szerint a politikusok saját kudarcukért másokat tesznek felelőssé.

„Ma ott tartunk, hogy azért, hogy meneküljenek az igazságszolgáltatás elől és megtartsák hatalmukat, egyes politikusok a bírákat hibáztatják, a multinacionális cégeket blamálják és démonizálják az Európai Uniót” - hangsúlyozta az államfő, aki hozzátette: ma „ujjal mutogatnak” ezekre, majd mások következnek, amíg a folyamatos bűnbakkeresés „tökéletes kifogás” lesz arra, hogy „megkaparintsák az államot”.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?